Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μίνι-δενδροφύτευση σε ρεματιά της Πεντέλης

Αυτή την Κυριακή 24/10 στις 11:00 το πρωί, θα φυτέψουμε καμια 40-αριά δεντράκια σε ρεματιά της Πεντέλης. Πρόκειται για βελανιδιές και πλατάνια που περίσσεψαν από περυσινή δεντροφύτευση επίσημου φορέα, που πραγματοποιήθηκε στην Πεντέλη. Επίσης, έχουμε κάποια δικά μας φυντάνια από σπόρους που είχαμε παραδώσει στη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής, και από τους οποίους είχαμε κρατήσει μερικούς για να... πειραματιστούμε με εκείνες τις μαγικές λέξεις που ποσοτικοποιούν τις εκφάνσεις της φύσης, όπως "φυτρωτικότητα", "βλαστικότητα", κλπ. Το πείραμα τελείωσε, και τα μικρά μας είναι έτοιμα να αφήσουν το οικογενειακό τους περιβάλλον και να ανοίξουν τα φτερά τους στον αγώνα για επιβίωση στο δάσος.

Για συμμετοχή στη δράση της Κυριακής στείλτε e-mail στο greenitover@gmail.com για να κανονίσουμε τα σημεία συνάντησης. Μαζί σας πρέπει να έχετε μικρό σκαλιστήρι και νερό για να ποτίσουμε τα φρεσκοφυτεμένα δεντράκια.


1 σχόλιο:

  1. Το ραντεβού είναι τελικά για την πλατεία Αγ. Τριάδα, στις 11:00. Μαζί με τα δεντράκια θα φυτέψουμε λίγους σπόρους Ράμνου που είχαμε συλλέξει την άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δασοβιοκοινοτητα - Φ.Ε.Κ. 84/17-4-2001/Τ.Α.

‘Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπαρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.