Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Συλλογή σπόρων κουκουναριάς














Με καθυστέρηση (λόγω μεταναστεύσεων, μετακομίσεων, μεταποιήσεων....) ξεκινάμε την περίοδο συλλογής - φύτευσης δασικών σπόρων, με συλλογή σπόρων κουκουναριάς, την Κυριακή 10/10/2010. Θα συναντηθούμε στις 11:00 το πρωί στο Σχινιά, στο σημείο που δείχνει ο χάρτης. 
















Οι σπόροι θα φυτευτούν απευθείας στην Πεντέλη σε επόμενη δράση, σε σημεία που κανένα σκαπτικό δεν μπορεί να πατήσει τις.... ερπύστριες του. Μαζί μας πρέπει να έχουμε μικρές και μεγάλες σακούλες, γιατί εκτός από σπόρους κυκλοφορούν πολλά σκουπίδια (τα οποία μαζεύουμε επίσης), γάντια (κουζίνας ή μιας χρήσης) και νερό για να ξεδιψάμε. Ο καιρός φαίνεται πως θα είναι καλός, φορέστε άνετα ρούχα, γιατί η εργασία χρειάζεται ελευθερία κινήσεων. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία greenitover@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δασοβιοκοινοτητα - Φ.Ε.Κ. 84/17-4-2001/Τ.Α.

‘Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπαρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.