Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σπάνιοι σπόροι

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, έχουμε εστιάσει σε ένα δάσος στο κέντρο της Αθήνας, με τεράστια ανομοιογένεια και σπάνια βιοποικιλότητα, στην οποία τα είδη εξελίσσονται με μια μοναδική ικανότητα συμβίωσης. 
Εκεί, διερευνάται η φυτρωτικότητα των σπόρων της βασικής χλωρίδας του δάσους, του εξαιρετικά σπάνιου είδους "Δημοκράτειο το άμεσο", ενώ εξετάζεται παράλληλα και η καλλιέργεια σε μεγάλη κλίμακα, εξίσου σπάνιων ειδών, όπως το "Δικαιοσύνειο το αληθές", το "Αλληλέγγυο το ουμανιστικό", το "Ισονόμιο το μέγα" και πλήθος άλλων ήμερων και άγριων δέντρων.    
Σήμερα Τρίτη 21/6/2011, το απόγευμα στις 7:00, το δάσος χρειάζεται την υποστήριξή μας. Μην αφήσουμε αυτούς τους σπάνιους ενδημικούς -πλην όμως παγκόσμιους σπόρους- να εξαφανιστούν από την κυριαρχία των μεταλλαγμένων.

1 σχόλιο:

  1. Όταν τίθεται το δίλημμα "Πολίτες ή τραπεζίτες", η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος το διήμερο 28/29 Ιουνίου, γιατί ούτε η χώρα, ούτε το περιβάλλον, ούτε οι ίδιοι οι πολίτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ελαττωματικά εμπορεύματα που πρέπει να απαλλοτριωθούν στα χέρια ντόπιων και ξένων κερδοσκόπων για υποτιθέμενη ανάπτυξη και ξεπλήρωμα ενός χρέους που δεν γνωρίζουμε ούτε από που προέρχεται, ούτε βέβαια, αν είναι νόμιμο. Να πληρώσουν εκείνοι που παραδέχτηκαν ότι τα έφαγαν με κάποιους ("μαζί τα φάγαμε"), όχι ο κοσμάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δασοβιοκοινοτητα - Φ.Ε.Κ. 84/17-4-2001/Τ.Α.

‘Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπαρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.