Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Όταν το περιβάλλον μετατρέπεται σε εμπόρευμα

Τότε είναι που την ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο υπ' αριθμόν ένα έμπορος της χώρας, ο τέως υπουργός οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εικόνα από το θεατρικό έργο "Ο έμπορος της Βενετίας" , του W. Shakespeare. Ο Shylock, έτοιμος να λάβει ένα κομμάτι σάρκας ως αποζημίωση για το ομόλογό του.
Το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και του ελληνικού φυσικού πλούτου, καθώς και η νομιμοποίηση κάθε αυθαιρεσίας σε βάρος του περιβάλλοντος, στα οποία η κ. Μπιρμπίλη είχε την αξιοπρέπεια να διαφωνήσει, χρειάζονταν έναν πιο "κατάλληλο" για τη θέση άνθρωπο.
Ξετσιπωσιά και εξευτελισμός χωρίς προηγούμενο: πνευματικοί άνθρωποι (;!), συνυπογράφουν συστράτευση με τα πιόνια που 3.012.373 άτομα, το ένα τρίτο δηλαδή των ψηφοφόρων, επέλεξαν για εκπροσώπηση στις εκλογές του 2009. Όσοι τους ψήφισαν, παραχώρησαν σε αυτούς τα δικαιώματά τους, συμπαρασύροντας και τα δικά μας μαζί, σε μια λευκή επιταγή να... σβήσουν τη χώρα από το χάρτη.
Αυτή η καρικατούρα δημοκρατίας, επέτρεψε στην κυβέρνηση την υπογραφή δανειακής σύμβασης με εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, το οποίο είναι και το μόνο που εφαρμόζει τέτοιους όρους. Οι υπόλοιποι κομπάρσοι στη βουλή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε με τις ευλογίες, ή με το αδιάφορο σφύριγμά τους, ζητούν εκλογές, χωρίς να προτείνουν πως θα βγούμε από το φαύλο κύκλο των δανείων.

Οι σύγχρονοι οικονομικοί πόλεμοι δεν είναι εθνικοί. Το παρασιτικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Σαν τσιμπούρι, συνεργάζεται με κυβερνήσεις για να ρουφήξει τον πλούτο, να δανείσει και να κερδίσει χρήμα στα γρήγορα, χωρίς να παράγει το ίδιο τίποτα. Οι ντόπιοι αυλοκόλακες, υπογράφουν και αυτοί "αιτήματα συναίνεσης" ή δημιουργούν χρηματιστηριακές εταιρείες για να κερδίσουν ένα κομμάτι σάρκας πριν την τελική πτώση, ή ακόμα, προσβάλουν τους πολίτες χαρακτηρίζοντάς τους "κοπρίτες", ισχυριζόμενοι ότι μόνο με δανεικά μπορούν να ζήσουν γιατί δεν είναι παραγωγικοί. Άλλα λένε οι αριθμοί, κ. Πάγκαλε.
Υποθηκεύσεις, τερτίπια αλλαγής των τιμημάτων των παραγόμενων προϊόντων στο χρηματιστήριο, μετοχοποίηση κάθε αντικειμένου και πάσης φύσης ομόλογα, έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια κλίκα συμφερόντων που καταστρέφει ανθρώπους ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα, θρησκεία ή ιδεολογία.
Αντιστεκόμαστε. Αντιστεκόμαστε σε όσους μας υποβιβάζουν και προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Αντιστεκόμαστε σε όσους μας βγάζουν στο κλαρί "για το καλό μας". Αντιστεκόμαστε στις στρεβλώσεις των επιδοτήσεων, των δήθεν ευνοϊκότερων όρων και του ατέρμονου δανεισμού, γιατί επιθυμούμε μια δημιουργική, παραγωγική, και πάνω απ' όλα δίκαιη κοινωνία αλληλεγγύης και πραγματικής δημοκρατίας.
Το περιβάλλον και τούτη δω η χώρα είναι το σπίτι μας, και καμία κυβέρνηση αιρετής ολιγαρχίας δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλήσει.

1 σχόλιο:

  1. "SALUS POPULI SUPREMA LEX ESTO"

    "Let the good of the People be the Supreme Law"

    JOHN LOCKE



    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

    http://polmarkarch.wordpress.com


    http://www.asda.gr/elxoroi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δασοβιοκοινοτητα - Φ.Ε.Κ. 84/17-4-2001/Τ.Α.

‘Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπαρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.