Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η απαραίτητη παράμετρος στο βιογραφικό κάθε υπουργού "προστασίας" του περιβάλλοντος

Δεν είναι άλλη, από την κατοχή αυθαίρετου κτίσματος. Η επιλογή του εκάστοτε υπουργού περιβάλλοντος, κρύβει ένα αυθαίρετο ιδιοκτησίας του εν λόγω υπουργού ή μέλους της οικογένειάς του, για το οποίο έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να αλλάξει το χαρακτηρισμό της δασικής έκτασης που έχει καταπατήσει, εκείνος και οι γείτονές του.
Ο προηγούμενος "μετρ" της κυβέρνησης ΝΔ, κ. Σουφλιάς, είχε και εκείνος το αυθαίρετό του. Ο νυν "τσάρος" της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου, έχει το αυθαίρετό του, μέσα σε δασική έκταση στη Βραυρώνα.   Η κ. Μπιρμπίλη, μάλλον δεν ήταν κάτοχος αυθαιρέτου, και γι' αυτό η υπουργική της σταδιοδρομία έληξε τόσο σύντομα.

Είναι ποτέ δυνατόν, όσο αμερόληπτος και να είναι κανείς, να θεωρεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πράξει υπέρ του περιβάλλοντος; Θα κατεδαφίσει αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και αιγιαλούς;

Αρχίζουμε σιγά-σιγά να μαθαίνουμε την πραγματική σημασία των λέξεων που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις:
"υπουργείο προστασίας του τάδε": η χρήση της λέξης προστασία (πχ. "προστασίας του πολίτη", "προστασίας του περιβάλλοντος") δεν αναφέρεται στην φροντίδα για να απομακρυνθούν οι κίνδυνοι, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλοί όροι ζωής του προστατευόμενου αντικειμένου, αλλά έχει την έννοια της "προστασίας" που παρέχει η μαφία, δηλαδή, την ελεγχόμενη περιοχή δραστηριότητας με στόχο την υλοποίηση επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων για την εξυπηρέτηση συμφερόντων των θετικά προσκείμενων στα προαναφερθέντα κέντρα επιρροής και λήψης αποφάσεων.

Έτσι, προτείνουμε στα ΜΜΕ όταν αναφέρονται στους συγκεκριμένους υπουργούς, να μην τους χαρακτηρίζουν πλέον "τσάρους", αλλά "νονούς". Ταιριάζει περισσότερο με την έννοια της προστασίας που εφαρμόζουν τα υπουργεία τους.

 

1 σχόλιο:

  1. Κέντρο Αθήνας "AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

    ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


    Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

    "{Παρεδόθη}" καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

    Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κυβ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμου με τον όγκο μπετόν "6" 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε χαρακτηρισμένη απο την Νομοθεσία δασική έκταση.!!!

    Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση ΠΟΙΩΝ φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, υπαρκτές οι χημικές και αρωματικές, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής και ΜΗ αναμόχλευση διάστρωση υγειούς χώματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη (και οχι μόνο) !
    { έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }.....,
    H σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά και τα εκτεταμένα ιχνη οικοδομικών κατασκευών σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου, τουλάχιστον 60 στρεμμ.{επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και "πνίγει" την διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΒιοκλιματικη - ΑντιΟικολογική.!!!!!!!!!

    Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα της "τσιμεντένιας μάντρας" πλησίον του μνημείου της Αθηνάς των κων Μπέη - Γεννηματά.....και ότι: το Εργον

    της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!!!!!


    συνεχ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δασοβιοκοινοτητα - Φ.Ε.Κ. 84/17-4-2001/Τ.Α.

‘Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπαρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.