Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αναψυκτήρια, πάρκινγκ και αφαίρεση δημόσιας γης πρασίνου από δημοτικές αρχές

Ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή, είναι δύο περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι κυριολεκτικά διψάνε για πράσινο. Καθημερινά, στον Αϊ-Γιάννη τον Κυνηγό, συρρέουν αμέτρητοι άνθρωποι για περπάτημα, ποδήλατο, ή βόλτα με το σκύλο τους, θαυμάζοντας από το δάσος το ηλιοβασίλεμα.

Αντί λοιπόν ο δήμος Αγίας Παρασκευής να επεκτείνει τους χώρους πρασίνου, δημόσιους και ελεύθερους για όλους τους πολίτες, αποφασίζει να θυσιάσει 39 στρέμματα πρασίνου (δάσους) για τη δημιουργία αναψυκτηρίου και λοιπών εγκαταστάσεων. Δεν βρίσκει τραπέζι η δημοτική αρχή στις δεκάδες καφετέριες και "αναψυκτήρια" στην Αγίου Ιωάννου; Ή μήπως είναι μια τελευταία ανάθεση προεκλογικά ώστε να δρομολογηθούν "έργα";

Στην Αγία Παρασκευή δένδρα θα θυσιαστούν για τσιμεντοποίηση και διάνοιξη δρόμων, στο Χολαργό σε αντίστοιχη περίπτωση, δένδρα κόβονται για την κατασκευή χώρου στάθμευσης.

Αυτού του είδους οι αποφάσεις, αποδεικνύουν ότι και οι δύο δημοτικές αρχές είναι εντελώς εκτός θέματος, όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον ("κουλούρι", που λέγαμε και στο σχολείο). Και όπως πολύ εύστοχα αναφέρει γνωστό graffiti στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, δυστυχώς, ο Υμηττός χάνεται, ο δήμαρχος... χτενίζεται.

Δείτε περισσότερα στους συνδέσμους: 
Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής
ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 39 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΟΜΗΣΗ και ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
TVXS
Χολαργός: χωρίς δέντρα αλλά με... θέσεις στάθμευσης

Δασοβιοκοινοτητα - Φ.Ε.Κ. 84/17-4-2001/Τ.Α.

‘Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπαρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.